Noutati MCA

Producatorul de usi de garaj MCA investeste in certificate de carbon

MCA, cel mai mare producator de usi de garaj din zona Balcanilor, Romania si Ungaria, cu afaceri de 8,2 milioane de euro in 2011, este prima companie din tara care investeste in certificare “Carbon neutral” prin intermediul firmei Carbon Solutions Global SA *, recent lansata pe piata locala. Fondurile obtinute din comercializarea certificatelor de carbon (unul singur corespunde emiterii unei tone de dioxid de carbon) sunt investite in proiecte “verzi”, care dezvolta sursele de energie regenerabila nepoluanta.

Potrivit specialistilor in energie, asa-zisa „low carbon economy”, bazata pe reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, reprezinta noua economie, evolutia pietei globale fiind estimata la 500 miliarde de dolari in urmatorii ani.
In prezent, energia realizata din resurse regenerabile reprezinta doar 9% din consumul total la nivel mondial, iar obiectivul pentru anul 2020 este de 16%, potrivit The Energy Information Administration.

Medalie de aur pentru usa de garaj MCA care produce energie regenerabila

Tot pentru sustinerea producerii energiei regenerabile, grupul de firme MCA a investit in dezvoltarea unor usi sectionale cu celule fotovoltaice, care vor capta energia solara. Proiectul MCA Power Door a obtinut medalia de aur la „International Technical Fair” din Plovdiv - Bulgaria. Prototipul capteza energia solara prin intermediul tehnologiei OPV (Organic PhotoVoltaic), folosind-o atat pentru actionarea usii, cat si pentru alimentarea altor consumatori casnici.

“Cererea cea mai mare pentru usi cu celule fotovoltaice a venit din Franta, dar chiar si in Romania suntem pe cale sa implementam intr-un complex rezidential acest sistem. Mai sunt si alte persoane carora le pasa de cat de mult consuma”, a declarat Ciprian Oprea, director general MCA, la conferinta de lansare in Romania a sucursalei Carbon Solutions Global.

MCA a realizat in 2011 o cifra totala de afaceri de 8,2 milioane de euro. Pana la finele anului 2012, ca urmare a cresterii exporturilor, MCA tinteste un avans de pana la 10 milioane de euro.

Producatorul cu o experienta de 15 ani exporta regulat in opt state europene, precum Belgia, Franta, Austria, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Moldova si Italia, avand cea mai mare fabrica de profil din Europa de Est. Fabrica de la Jilava are 120 de angajati, o capacitate de productie de 10.000 unitati anual si o retea de distributie proprie de 1.000 de dealeri.

Produse MCA:

  • Usi sectionale rezidentiale si industriale;
  • Usi antifoc si usi rapide;
  • Rulouri din aluminiu, cu protectie termica, pentru ferestre;
  • Egalizatoare de rampa si burdufuri izotermice;
  • Sisteme de automatizare a portilor.

* Carbon Solutions Global Ltd, firma-mama a noii sucursale Carbon Solutions SA din Romania, si-a inceput activitatea in martie 2012, la Londra, insa are deja birouri in Ungaria, Solvacia si Romania. In perioada imediat urmatoare va deschide birouri si in Turcia, India si China. In afara de tranzactiile cu certificate de carbon, CSG dezvolta si solutii pentru protejarea mediului prin produse cu eficienta crescuta si emisie redusa de dioxid de carbon.

Pentru mai multe informatii, va rog contactati:
Arabela Boboc, PR Executive Milca SRL
arabela.boboc@mcagrup.com
0751 062 224; 0727 780 432

.
©2024 MILCA SRL. | Termeni si conditii | A.N.P.C. - www.anpc.ro

MILCA SRL - CUI: RO10169504, NR Reg. Com.: J52/178/1997